Кіноа біла: користь, калорійність, спосіб приготування
2013-й рік Генеральна асамблея ООН проголосила Міжнародним роком кіноа – на знак подяки корінним народам Анд, котрі зберегли цю чудову рослину для майбутніх поколінь. Саме тоді увесь світ дізнався про кіноа, і зміг оцінити її переваги. Сьогодні купити крупу кіноа можна і в Україні. Для цього просто оформіть замовлення на нашому сайті, і на вашому столі з’явиться смачний, поживний і надзвичайно корисний продукт.
Корисні властивості кіноа білої
Розрізняють три види кіноа: червону, чорну і білу (бежеву) – останній є найпопулярнішим, і вирізняється найбільшою кількістю корисних властивостей. В раціоні давніх інків, котрі славилися своїм довголіттям та фізичною витривалістю, зерна кіноа були одним із основних продуктів, а в неурожайні роки заміняли собою усі злаки та овочі.
Регулярне вживання кіноа покращує травлення, знижує рівень цукру та холестерину в крові, сприяє зміцненню м’язів та кісток. Високий вміст вітамінів групи В допомагає покращити сон, пам’ять та концентрацію уваги. Білків у кіноа більше, ніж у гречаній та ячмінній крупах, що робить її чудовим продуктом для харчування спортсменів, і абсолютно незамінним – для веганів.
Завдяки великій кількості калію, кіноа ефективно покращує роботу серця та нормалізує водно-електролітний баланс. Магнію, необхідного для нормального функціонування нервової системи, у зернах більше, ніж у бананах, а фосфору – ніж у рибі. Кіноа знаходиться у списку лідерів із вмісту фолієвої кислоти, котра бере участь у процесах кровотворення, нормалізує роботу печінки та регулює окислювально-відновлювальні реакції. Надзвичайно високий у крупі і вміст марганцю, необхідного для синтезу нейромедіаторів, від яких залежить наш настрій, інсуліну та інших гормонів.
Ще одна важлива деталь: кіноа не містить глютену, тому підходить для людей з целіакією та підвищеною чутливістю до клейковини.
Хімічний склад та енергетична цінність кіноа
Енергетична цінність зерен кіноа становить 368 кКал, у приготованому стані – близько 120 кКал. Невисока калорійність дозволяє вживати страви з кіноа людям, котрі слідкують за своєю фігурою.
Кіноа біла: користь, калорійність, спосіб приготування
2013-й рік Генеральна асамблея ООН проголосила Міжнародним роком кіноа – на знак подяки корінним народам Анд, котрі зберегли цю чудову рослину для майбутніх поколінь. Саме тоді увесь світ дізнався про кіноа, і зміг оцінити її переваги. Сьогодні купити крупу кіноа можна і в Україні. Для цього просто оформіть замовлення на нашому сайті, і на вашому столі з’явиться смачний, поживний і надзвичайно корисний продукт.
Корисні властивості кіноа білої
Розрізняють три види кіноа: червону, чорну і білу (бежеву) – останній є найпопулярнішим, і вирізняється найбільшою кількістю корисних властивостей. В раціоні давніх інків, котрі славилися своїм довголіттям та фізичною витривалістю, зерна кіноа були одним із основних продуктів, а в неурожайні роки заміняли собою усі злаки та овочі.
Регулярне вживання кіноа покращує травлення, знижує рівень цукру та холестерину в крові, сприяє зміцненню м’язів та кісток. Високий вміст вітамінів групи В допомагає покращити сон, пам’ять та концентрацію уваги. Білків у кіноа більше, ніж у гречаній та ячмінній крупах, що робить її чудовим продуктом для харчування спортсменів, і абсолютно незамінним – для веганів.
Завдяки великій кількості калію, кіноа ефективно покращує роботу серця та нормалізує водно-електролітний баланс. Магнію, необхідного для нормального функціонування нервової системи, у зернах більше, ніж у бананах, а фосфору – ніж у рибі. Кіноа знаходиться у списку лідерів із вмісту фолієвої кислоти, котра бере участь у процесах кровотворення, нормалізує роботу печінки та регулює окислювально-відновлювальні реакції. Надзвичайно високий у крупі і вміст марганцю, необхідного для синтезу нейромедіаторів, від яких залежить наш настрій, інсуліну та інших гормонів.
Ще одна важлива деталь: кіноа не містить глютену, тому підходить для людей з целіакією та підвищеною чутливістю до клейковини.
Хімічний склад та енергетична цінність кіноа
Енергетична цінність зерен кіноа становить 368 кКал, у приготованому стані – близько 120 кКал. Невисока калорійність дозволяє вживати страви з кіноа людям, котрі слідкують за своєю фігурою.
Характеристики
| Основні | |
|---|---|
| Властивості | живлення |
Інформація для замовлення
- Ціна: 360 ₴
